У Верховній Раді зареєстровано проект закону, який дасть змогу знизити вартість дитячих путівок до оздоровчих закладів, за авторством народних депутатів від фракції «Народний фронт». Ідеться про проект № 7382 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо підтримки дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів».


За словами одного з авторів документа, голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмили Денісової, в законопроекті пропонується звільнити від сплати податку на майно та плати за землю дитячі санаторно-курортні заклади, які мають відповідні ліцензії, та дитячі заклади оздоровлення й відпочинку, що внесені до Державного реєстру дитячих оздоровчих закладів і пройшли державну атестацію.


Відповідно до проекту, цю пільгу вони зможуть застосовувати, якщо дохід від діяльності з охорони здоров’я та оздоровлення за попередній рік становитиме не менш як 80 відсотків загальної суми доходу. 


На сьогодні звільнено від сплати таких податків заклади, які є державними та комунальними, а також ті, що належать неприбутковим підприємствам.


«Своїм законопроектом ми ставимо в рівні конкурентні умови всі дитячі оздоровчі заклади, незалежно від форми власності. Тим самим створюємо доступний та ефективний ринок послуг з оздоровлення та відпочинку дітей. Зберігаємо і розвиваємо мережу закладів, де наші діти зможуть отримати такі послуги», — зазначила Л. Денісова.


Співавторами законопроекту виступили народні депутати Ірина Єфремова, Ігор Котвицький, Ігор Бриченко, Тарас Кремінь та Валерій Лунченко.

Вл. інф.