Загальна сума послуг, наданих на Вінниччині минулого року, перевищила показники усіх попередніх років і становить 4,4 мільярда гривень.
У регіоні понад тисяча підприємств працюють у сфері послуг. Кожне реалізувало їх у середньому на 4222,1 мільйона гривень. На одного жителя краю припадає 2741 гривня. Найвищий показник — у місті-курорті Хмільнику — 9118 гривень. В обласному центрі він становить 3730 гривень, у місті залізничників — Козятині — 2221 гривню. Істотно відрізняються цифри у віддалених від обласного центру аграрних районах. Так, у Ямпільському районі кожен з його жителів скористався послугами в середньому на 168 гривень, а в Чечельницькому ще менше — на 153 гривні.
Такий контраст фахівці пояснюють низькою розгалуженістю мереж підприємств, які працюють у сфері послуг, у віддалених районах. У структурі послуг найбільше грошей сплачено транспортникам, поштовикам та службі кур’єрської доставки — загалом 47,4 відсотка. Послуги телекомунікації становлять 30,8 відсотка, з професійної та наукової діяльності — 6,5 відсотка.
Найменше зверталися до закладів мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, їх частка в загальній структурі становить 0,1 відсотка.
Вінницька область.