Верховна Рада має ухвалити на наступному пленарному тижні проект закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (№ 7163), вважає перший заступник голови фракції «Народний фронт», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук.
Народний депутат нагадав, що в першому читанні цей законопроект ухвалено два місяці тому, тож у парламентаріїв було вдосталь часу для внесення своїх зауважень, а у профільного комітету — для узгодження всіх поправок та якісної підготовки документа до другого читання.
«Ми в Комітеті з питань національної безпеки та оборони якісно опрацювали всі пропозиції і де частково, а де повністю врахували понад двісті правок», — повідомив він та зазначив, що своїм рішенням комітет рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроект № 7163 у другому читанні та в цілому.
А. Тетерук також зауважив: оскільки минулий тиждень значною мірою був присвячений розгляду Державного бюджету на 2018 рік, який уперше в історії України був ухвалений в рекордні строки — 7 грудня, то головним законопроектом наступного пленарного тижня має стати саме законопроект про деокупацію Донбасу.
«Тепер ми маємо абсолютно всі підстави для того, щоб у спокійній атмосфері розглянути законопроект № 7163, яким Росія визнається агресором та в якому визначається, що території, які наразі перебувають під контролем Росії, є тимчасово окупованими, і на Росію покладається вся відповідальність за стан речей, які вчиняються на цих територіях», — сказав народний депутат та підкреслив, що «Народний фронт» наполягатиме на якнайшвидшому розгляді та ухваленні цього законопроекту.