Народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола (на знімку ліворуч) взяв участь в офіційному візиті парламентської делегації на чолі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм до Латвії, який тривав 12—13 грудня.

Українські парламентарії мали зустрічі зі Спікером Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце (на знімку праворуч), Президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом, представниками парламенту та уряду Латвії, під час яких було обговорено подальші шляхи співпраці двох наших країн у міжнародній сфері та розвитку дружніх ділових відносин.

Під час візиту, як повідомили «Голосу України» в прес-службі Олександра Кодоли, відбулася і приємна подія. Народного депутата нагородили Грамотою Спікера Саейму Латвійської Республіки за його вагомий внесок у зміцнення відносин між Україною та Латвією.

Олександр Кодола подякував керівникам Латвійської Республіки і всьому латвійському народові за допомогу для України у час складних випробувань, військової агресії і непростих реформ.

«Я завжди підкреслюю, що справжні друзі пізнаються під час випробувань. А Латвія весь цей час не просто демонструвала дружнє ставлення до України, а й підкріплювала його реальними справами. Підтримувала Україну на міжнародній арені, допомагала в проведенні реформ, у військовій сфері, лікувала наших поранених воїнів, оздоровлювала наших дітей, ділилася досвідом і дружньою порадою», — наголосив народний обранець, коментуючи результати візиту до Риги.

За три роки роботи парламентських груп дружби із латвійською стороною, поділився Олександр Кодола, є конкретні результати: зав’язуються бізнес-відносини, зміцнюються дружні та культурні зв’язки не тільки між нашими країнами, а й окремими містами, підприємствами та громадянами: «З кожним таким візитом, з кожною такою зустріччю кількість наших друзів збільшується. Що не може не радувати».

«Перераховувати можна дуже довго. Я щиро радий, що сьогодні саме Латвія стала вірним супутником і провідником України на шляху до Європейського дому. Для нас Латвія — прекрасний приклад того, як може розвиватися країна в дружній родині європейських народів. Я впевнений, що мине не так багато часу, і Україна стане таким же повноправним членом Європейського Союзу і НАТО, як і Латвія. Це наша мета і ми не звернемо із шляху до неї», — підкреслив Олександр Кодола.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.