У Верховній Раді відбувся черговий дводенний практикум із галузевої законотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань управління місцевими фінансами. Захід проводиться апаратом Верховної Ради спільно з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Програма реалізується за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID. Практикум відкрив заступник керівника апарату Верховної Ради Олександр Мартиненко.

Учасників заходу ознайомили з принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та вимогами законодавчої техніки, основами нормотворчості місцевого самоврядування. Фахові консультації з цих питань надали працівники Головного юридичного управління апарату Верховної Ради та Інституту законодавства.


У рамках практикуму відбувся також круглий стіл, який розпочався презентацією «Захист права на інформацію» інформаційно-правового центру. У ході жвавої дискусії працівники секретаріатів комітетів Верховної Ради з питань бюджету, податкової та митної політики, міністерств фінансів, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства обговорили проблеми, що існують у сфері місцевих фінансів, та можливі шляхи їх розв’язання.


Під час заходу відбувся обмін досвідом між представниками органів місцевого самоврядування. Учасники практикуму також здійснили оглядову екскурсію сесійним будинком Верховної Ради. А учора ознайомилися з роботою Національного банку України.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.