Тільки після відкликання законопроекту № 6011 «Про антикорупційні суди» Президент зможе внести до парламенту новий законопроект з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв. Він відзначив, що вже було декілька спроб відкликати цей законопроект, проте не вистачило голосів.

«Ми повинні проголосувати за відкликання законопроекту Єгора Соболєва. Сподіваюся, глава парламенту поставить на найближчий вівторок це питання і знайдуться голоси для цього. Бо відповідно до Регламенту не можна внести новий законопроект без відкликання раніше зареєстрованого», — сказав він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що Петро Порошенко нещодавно заявив: якщо законопроект не буде розроблено в парламенті, то протягом тижня він внесе власний законопроект. До цього Президент звертався до керівництва парламенту щодо створення відповідної групи з числа народних депутатів, які б напрацювали такий документ.

«Особисто я цим питанням займаюся. Тиждень тому мав зустріч з експертами Міжнародної антикорупційної консультативної ради з приводу законо-
проекту про антикорупційний суд. Нині для мене вже зрозумілі основні положення законо-
проекту та його структура», — сказав він.

Водночас Сергій Алєксєєв наголосив: незалежно від того, хто стане безпосереднім автором законопроекту, готуватися до другого читання він буде на базі Комітету з питань правової політики та правосуддя народними депутатами з числа спеціально створеної робочої групи.