В аеропорту «Бориспіль» зустріли бійця батальйону «Київська Русь» Дмитра Котова, який повернувся після протезування в США. Всі витрати взяв на себе благодійний фонд Revived Soldiers Ukraine, створений активістами української діаспори. Протягом двох з половиною місяця 41-річному Дмитру, який втратив обидві ноги рік тому внаслідок вибуху міни під Троїцьким (Луганська область), виготовили нові протези.

 


— Вони настільки зручні, одразу вдягнув — і пішов. Зовсім інше відчуття. Не треба звикати, заново вчитися ходити, як на вітчизняних протезах, — похвалився Дмитро.

Разом із ним проходили реабілітацію за океаном ще кілька бійців АТО. «Приймали нас дуже тепло, було багато зустрічей із діаспорою. Вражений тим, як вони переймаються подіями на сході, розпитують, кажуть слова підтримки. Іноді здавалося, вони про війну в Україні знають більше, ніж дехто з моїх співвітчизників», — зізнався співрозмовник.

Першими в аеропорту бійця привітали прикордонники: квітами та швидким проходженням контролю. А в залі прильоту Дмитро розшукав очима дружину Тетяну та міцно обійняв (на знімку). Не приховували сліз радості волонтери і друзі, які були поруч із родиною майже рік, що минув після тяжкого поранення атовця.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.