Президент України Віктор Янукович провів зустріч з в. о. міністра соціальної політики Наталією Королевською.

«Президент особисто контролює, як зараз проходять усі виплати по соціальних гарантіях держави. І в нас усі пенсії за лютий фінансуються за графіком. На сьогодні 60% пенсій уже виплачено, перераховано всі державні допомоги в регіони. Люди вже починають отримувати перший транш, і до кінця місяця в повному обсязі перераховано другий транш державних допомог. І всі обов’язкові соціальні виплати проходять повністю за графіком», — сказала в. о. міністра соціальної політики після зустрічі з главою держави, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

За словами Наталії Королевської, в ході зустрічі Президент поставив завдання активізувати діяльність Міністерства соціальної політики щодо захисту працюючих людей.

«Наше завдання нині — проконтролювати своєчасність виплати заробітних плат, захистити трудові права людини й не допустити жодних порушень. Ми активізуємо роботу інспекції з праці. Головне завдання — щоб людина вчасно отримувала заробітну плату», — сказала вона. Наталія Королевська підкреслила, що на зустрічі з главою держави обговорювалося питання активізації роботи у сфері зайнятості. «Ми розробили й підготували нові ініціативи, які включають у себе створення першого робочого місця для молоді, захист робочих місць для жінок і, звичайно ж, підтримку малого та середнього бізнесу — додаткові стимули для малих підприємств, для середніх підприємств, для того щоб вони сьогодні зберігали робочі місця і створювали нові. Весь цей пакет ініціатив нині відпрацьовується Кабінетом Міністрів», — сказала Наталія Королевська.

ПРЯМА МОВА

В. о. міністра соціальної політики Наталія КОРОЛЕВСЬКА:

 

«Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента 2013 року ми з цього року почали виплачувати підвищені допомоги малозабезпеченим сім’ям із дітьми, підвищені допомоги дітям-інвалідам групи «А» та дітям-сиротам, які мають інвалідність. Тому в повному обсязі сьогодні реалізуються соціальні ініціативи Президента і в програмі 2014 року, в бюджеті всі ці фінанси передбачені».