Днями в парламенті презентували проект закону про енергетичну безпеку. Він став результатом спільної роботи народних представників парламентської коаліції, а також тих, хто працює в енергетичному комітеті, повідомила народний депутат від фракції «Народний фронт» Наталя Кацер-Бучковська (на знімку). 

 

 

За її словами, цей документ допоможе «стабілізувати енергетичну ситуацію в країні». Проектом закону, зокрема, пропонується запровадити посаду спеціального уповноваженого з питань енергетичної безпеки. Ця людина займатиметься зовнішньоекономічними відносинами в цій сфері. Мають намір також створити спеціальне бюро з енергетичної безпеки. Особливу увагу зосередять на визначенні особливих загроз і викликів.

Під час енергетичного дня, який учора проходив у парламенті, розглянули низку важливих законопроектів, спрямованих, наприклад, на збереження нашого транзитного потенціалу, нарощування потенціалу з видобутку власного блакитного палива тощо.

Народний депутат у цьому контексті відзначила важливість рішення про зниження ставки ренти на видобуток газу, ухваленого минулого пленарного тижня. «Ми й далі працюватимемо над законопроектом про енергетичну безпеку і над розробкою відповідної концепції. Це буде одним із ключових пріоритетів нашої фракції у наступному 2018 році», — заявила парламентарій.