У Верховній Раді з нагоди 80-річчя голови Народного руху України, Героя України В’ячеслава Чорновола триває фотовиставка «В’ячеслав Чорновіл та журналісти». Її відкрили Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (на знімку в центрі), заступник голови Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк — багаторічний голова НРУ (на знімку ліворуч) та колишній прес-секретар лідера НРУ Дмитро Понамарчук (на знімку праворуч).

В’ячеслав Чорновіл увійшов в історію України як видатний український політик, відзначила Перший заступник Голови Верховної Ради. «Це була велика честь поспілкуватися з такою визначною людиною, як В’ячеслав Чорновіл, а також узяти в нього інтерв’ю», — зауважила І. Геращенко, пригадавши свою журналістську діяльність, а також упізнавши на представлених фотографіях багатьох своїх колег-журналістів.
Вона закликала народних депутатів, журналістів та гостей парламенту оглянути представлену фотовиставку, адже В’ячеслав Чорновіл був взірцем українського державотворця та стояв біля витоків конституційного процесу сучасної України, був визнаним лідером Народної Ради у Верховній Раді першого скликання.
Експозиція представлена 30 раритетними світлинами, на яких В’ячеслав Чорновіл зафіксований разом із журналістами з різних засобів масової інформації. Виставка має на меті зафіксувати для історії причетність журналістів до відродження Української держави. Особливо символічним є те, що нині патріотизм, взірцем якого завжди був В. Чорновіл, є надзвичайно затребуваним у сучасних реаліях, а саме під час наявної збройної російської агресії проти України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua