Фракції парламентської коаліції — Блоку Петра Порошенка та «Народний фронт» — занепокоєні перевіркою Національним антикорупційним бюро Держфінмоніторингу за заявою адвокатів Януковича.
Лідер фракції БПП Артур Герасимов озвучив спільну позицію парламентської коаліції відносно подій про вкрадені командою Януковича гроші, які були повернуті до держбюджету України. За словами керівника Управління зовнішньої комунікації НАБУ Дар’ї Манжури, НАБУ зараз проводить розслідування відносно облігацій внутрішньої державної позики, що належить компанії-нерезиденту. Тобто розслідування проводиться за вимогою адвокатів цієї офшорної компанії. Однак, за словами Герасимова, ця компанія — одна з небагатьох фірм, яка належить найближчому оточенню Януковича. І саме з її рахунків на інші рахунки президента-втікача  було  переведено кошти, які конфіскувала Генпрокуратура. До держбюджету повернуто 44 мільярди гривень.
«Ці кошти вже пішли на вкрай необхідні потреби: підвищення обороноздатності нашої країни, закупівлю сучасних радіотехнічних засобів, спорудження для військових гуртожитків, будівництво реабілітаційного центру для поранених військовослужбовців тощо, — наголосив А. Герасимов. — Також мільярди гривень спрямували на розвиток медицини у сільській місцевості та на будівництво доріг. На жаль, діючи на прохання адвокатів Януковича, детективи НАБУ вважають це злочином. І постає тільки одне питання: якщо вони хочуть, щоби ці гроші були повернуті команді Януковича, то в кого їх забрати — в української армії чи у медицини, в освітньої сфери, з будівництва доріг? З огляду на це фракція БПП вимагає отримання пояснень керівництва НАБУ відносно ситуації з поверненням грошей Януковича». У свою чергу, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив: «Ми вимагаємо, щоб НАБУ підвищила свою ефективність у пошуках і поверненні грошей, які були вкрадені бандою Януковича і його поплічниками».
Парламентарій також відзначив, що Верховна Рада, проголосувавши за відкликання законопроекту про антикорупційний суд, тепер очікує на внесення законопроекту від Президента України. «Ми щойно проголосували за відкликання законопроекту № 6011, яким було заблоковано створення антикорупційного судочинства. Тепер чекатимемо пропозиції від Президента України, який внесе законопроект, і ми врешті-решт ухвалимо рішення про створення антикорупційного суду, — сказав Максим Бурбак. — Для того щоб новостворені органи по боротьбі з корупцією у вищих ешелонах влади могли продовжити ефективно свою роботу».
«Національне антикорупційне бюро має пояснити обшуки у Державній службі фінансового моніторингу за зверненням захисту Віктора Януковича через списання $1,5 млрд до державного бюджету України», — написала заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Фейсбуці.
«Ці дії не просто не мають правової логіки. Ці дії мають усі підозри щодо ангажованості НАБУ і підозри у лобіюванні цим органом інтересів Януковича і Курченка. І ці дії точно потребують пояснень і відповідей. Можна офф-рекордз, як це любить голова НАБУ, але краще — відкрито і публічно. Бо інакше всі піар-зусилля на підтримку НАБУ як незалежного і принципового антикорупційного органу не матимуть жодного сенсу», — наголосила В. Сюмар.