В Університеті «Україна» відбувся XV Всеукраїнський фестиваль студентської творчості «Сяйво надій». Він покликаний сприяти соціальній адаптації та інтеграції у суспільство молоді з особливими потребами, розкриттю та розвитку її творчого потенціалу.

Учасників фестивалю привітав заступник директора Служби у справах дітей м. Києва Олексій Наумук.

Фото надано організаторами заходу.

Організатори заходу — Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Всеукраїнська громадська організація студентів-інвалідів «Гаудеамус», студентське самоврядування та волонтери згаданого навчального закладу.
Учасники фестивалю з 14 міст України продемонстрували свої художні, наукові та спортивні досягнення. А глядачі переконалися: якщо людина сильна духом, для неї не існує обмежень.
«Студенти з інвалідністю є камертоном суспільства, його толерантності та душевності, — наголосив президент Університету «Україна» Петро Таланчук. — Унікальність нашого вищого навчального закладу визначається його інклюзивністю, демократизмом, сповідуванням національних цінностей та прагненням до гармонійного розвитку української молоді. Студенти і викладачі університету завжди є активними учасниками важливих подій. Їхня праця, громадянська позиція і проведені заходи переконують, що ми в змозі побудувати новітню Україну, яка буде освіченою, патріотичною, завзятою, з талановитою молоддю».
Заступник директора Служби у справах дітей м. Києва Олексій Наумук подякував керівнику університету за створення унікального для країни навчального закладу, викладачам — за ґрунтовну підготовку спеціалістів, студентам-волонтерам та скаутам — за активну участь у виконанні соціальних програм Київської міської державної адміністрації і, зокрема, столичної Служби у справах дітей та соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
На фестивалі у різних номінаціях здобули перемогу 11 учасників. Гран-прі виборола Юлія Нечитайло з Миколаєва. Її оповідання — щемливу історію про любов до життя, до кожної його миті — глядачі слухали, затамувавши подих. Премію в літературній номінації здобув киянин Андрій Шадюк. Хлопець з великим артистизмом розповідав гумореску про пригоди українця за кордоном. Глядацький зал вибухав сміхом та оплесками... У номінації «Танцювальні ритми» перемогла Лілія Олексійчук — вона виконала граціозний індійський танок. Оплесками глядачі нагородили переможницю в номінації «Жестова пісня» Юлію Ольшевську. Слабочуюча дівчина натхненно виконала пісню про кохання.
На фестивалі не було переможених — усі учасники отримали купу позитивних емоцій та знайшли нових друзів.

Ірина ТАЛАНЧУК.