Кожен охочий вінничанин мав можливість висловитися з приводу зображення на електронному квитку, що його запроваджує з 2018-го у муніципальному транспорті міськрада.

Голосування на кращий логотип нового документа тривало упродовж місяця. На конкурс, оголошений комунальним підприємством «Вінницякартсервіс», надійшло 43 роботи. 25 з них визнали такими, що відповідають умовам творчого змагання. П’ять з них конкурсна комісія відібрала для участі в голосуванні, що тривало на сайті міськради. Перемогла робота Дарини Дробахи. На ній зображено п’ять різнокольорових трикутників, що нагадують позначення маршрутів на мапі міста. Дівчина отримає від міськради нагороду — п’ять тисяч гривень.

Електронний квиток міська влада запроваджує за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку. Директор КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна під час презентації логотипа розповіла журналістам, що на першому етапі пристроями для зчитування електронних карток обладнають електротранспорт, на другому — маршрутні таксі, що працюють у комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія». Представники пільгових категорій отримають нові документи безплатно, решта — за невелику плату. Ще одне важливе повідомлення зробила посадовець — вартість проїзду у транспорті обіцяють не підвищувати. Нині за одну поїздку у трамваї чи тролейбусі вінничани сплачують 3 гривні, в автобусі 3,5 гривні, у маршрутних таксі 4 гривні.