На Луганщині відбувся форум із питань децентралізації та регіонального розвитку. Під час заходу обговорили найкращі практики діяльності в об’єднаних територіальних громадах у 2017 році.
Для розвитку місцевого самоврядування цей рік був досить плідним, вважають у регіоні. Проходило багато заходів на підтримку створених громад: їх представників навчали правильно приймати бюджет, розробляти програми, вести юридичні документи тощо. Працювали також зі структурними підрозділами облдержадміністрації та територіальними підрозділами виконавчої влади. За оцінкою директора Центру розвитку місцевого самоврядування Ігоря Агібалова, заслуговує на увагу освоєння усіх проектних коштів у Чмирівській ОТГ, ремонт дитячих садочків, доріг та освітлення у Новопсковській ОТГ.
На форумі обговорили також завдання об’єднаних територіальних громад Луганщини щодо реалізації основних положень Програми соціально-економічного розвитку області на 2018 рік. Розглянули реалії та перспективи забезпечення плідної співпраці з громадами області в контексті формування й підтримки умов їх подальшого розвитку.