Партія «БПП «Солідарність» на виборах до об’єднаних територіальних громад здобула упевнену перемогу за кількістю обраних голів ОТГ.
«55% від загальної кількості голів ОТГ — це більш ніж упевнена перемога. Така довіра до нашої політичної сили свідчить, що громадяни України підтримують реформу децентралізації, яка є моделлю управління в більшості європейських країн. Це успішна історія, ми крокуємо до Європи», — наголосив народний депутат Сергій Алєксєєв. Він нагадав, що процес децентралізації розпочався в Україні три роки тому і Партія «БПП «Солідарність» є основним локомотивом цієї реформи, яку підтримуватиме і надалі. Крім того, за словами Сергія Алєксєєва, політична сила докладатиме зусиль і щодо вдосконалення виборчого законодавства, яке і нині є досить демократичним.
«Нинішнє законодавство щодо проведення місцевих виборів досить демократичне і це продемонстрували останні перегони, на яких було зафіксовано дуже мало порушень», — сказав він. Найпоширенішими, зауважив депутат, були підкуп виборців, підвезення людей на дільниці, незаконна агітація у день тиші та у день голосування. Проте вони не мали масового характеру, тож не вплинули на результат.
Про перемогу своїх представників у деяких ОТГ заявив і «Народний фронт». Так, за повідомленням прес-служби партії, усі висунуті осередком кандидати у депутати перемогли на виборах до Малолюбашанської ОТГ, що на Рівненщині. Так, депутатами було обрано Аллу Мишкевич, Людмилу Панасюк, Вікторію Лукомську, Василя Свинарського та Олександра Юрчишина.
«Це 100% результат. Двоє депутатів набрали на своїх округах по 63% — найвищий показник у новоствореній громаді», — зазначили у прес-службі обласної партійної організації.
Представник від «Народного фронту» Віталій Порхун переміг і в Новогребельській ОТГ, що на Вінниччині. Він став головою громади.
Водночас «Батьківщина» також заявила про впевнену підтримку їх політичної сили на місцях.
«Для нашої політичної сили ці вибори є знаковими. Вони показали тенденцію: «Батьківщині» стабільно довіряють як міські, так і сільські громади. На цих виборах політична сила Юлії Тимошенко набрала 31,6%, БПП — 19,4%. І це реальний вибір людей. На минулих виборах, які відбулися 29 жовтня, у БПП було 20% підтримки, у «Батьківщини» — 31%. Тобто на виборах 24 грудня ми поліпшили результат, а БПП — погіршив. І розрив між партіями зріс до 12%. Тож «Батьківщина» впевнено дивиться у майбутнє і готується до наступних виборів, зокрема президентських», — зауважив народний депутат Іван Крулько.
Новообраних голів та депутатів ОТГ привітав і лідер Радикальної партії Олег Ляшко. «Чудові новини на Різдво! Результати виборів в ОТГ демонструють, що наша партія об’єднує всю Україну», — написав політик на своїй сторінці у Фейсбуці.
За словами О. Ляшка, найпереконливіші результати його команда отримала у трьох областях: Київській, Чернігівській та Сумській. «Наша Радикальна партія перемогла в Узині на Київщині: наш голова Віталій Гринчук -51,7%, наша партія — 1 місце, 22%, сім депутатів. У Линовицькій ОТГ на Чернігівщині — повна і беззаперечна перемога Радикальної партії. Головою обрано нашого кандидата Віталія Нестерка — 33,6%, наша партія — 1 місце, 45,4%, 11 із 14 депутатів. Чупахівська ОТГ на Сумщині -феноменальна перемога нашого кандидата Олександра Кужеля — 68%! Також у новій раді — із 14 депутатів 10 від РПЛ», — написав О. Ляшко.

Вл. інф.