Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав працівників парламентського апарату із прийдешнім Новим 2018 роком та Різдвом Христовим (на знімку).

Глава парламенту подякував за роботу в цьому році, адже подеколи працівникам апарату доводилося перебувати на робочих місцях і вночі. Робота парламентського апарату, на перший погляд, не видима, зазначив Андрій Парубій, її не всі бачать і можуть належно оцінити — і політики, і експерти, і міжнародні партнери. Однак документи, які ухвалюють у сесійній залі, лише верхівка айсберга. А 80% рішень готуються в апараті, комітетах, управліннях Верховної Ради. «Без такої щоденної роботи не могло би бути і рішень у сесійній залі», — сказав Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради відзначив, що цього року український парламент ухвалив багато доленосних рішень — освітню та пенсійну реформу, фактично завершили судову реформу, а також реформу медицини, розпочали масштабну виборчу реформу, робота над якою триватиме і наступного року. Серед інших вагомих рішень парламенту Андрій Парубій також назвав затвердження україномовних квот на телебаченні, підтримку вітчизняного кінематографа, завдяки чому побачили ренесанс українського кіно, було відзнято декілька повнометражних кінострічок, зокрема фільм «Кіборги».

«Жодна реформа не змогла би пройти без рішень Верховної Ради України», — наголосив Андрій Парубій. Цьогоріч також було проведено кілька урочистих засідань парламенту — до 100-річчя Української Революції, до 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, 100-річчя з дня проведення першого Курултаю кримськотатарського народу. Цьогоріч до 23 серпня у кулуарах парламенту відкрили символічне місце — портал прапора Незалежності України, біля якого фотографуються всі гості Верховної Ради. Відбулася також низка міжнародних заходів на високому організаційному рівні — ювілейні асамблеї ПАЧЕС, ПА НАТО, ЄВРОНЕСТ.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вручає Почесну грамоту Верховної Ради України керівнику прес-служби Верховної Ради України Ірині Кармелюк.

 

Перший заступник Керівника апарату Верховної Ради України — керуючий справами Петро Боднар.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
 

«Завершується цей рік, непростий буремний рік, коли мали пікети під Верховною Радою, демонстрації, дуже гарячі події та гострі політичні дискусії у сесійній залі, — сказав Андрій Парубій. — Наступний рік буде не менш знаковим. Наступного року відзначатимемо століття від створення Української держави у 1918 році. «І, відзначаючи цей ювілей, маємо дивитися на події в Україні не лише з точки зору сьогодення, а і тих буремних історичних подій, — зазначив Голова Верховної Ради. — Наші діди тоді через внутрішню ворожнечу і протистояння не змогли втримати незалежність, потім були голодомор і репресії. І це має вселяти відповідальність за сучасні рішення, щоб ми могли зробити нашу державу сильнішою».

Наступний рік буде передвиборним, і політичні пристрасті вируватимуть як у стінах Верховної Ради, так і поза її межами. «Парламент має зберегтися як майданчик реформ, стабільності, розвитку і утвердження Української держави», — підкреслив Андрій Парубій.

Перший заступник Керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар, у свою чергу, відзначив, що одним із пріоритетів у 2018 році стане продовження роботи над законопроектом про парламентську службу. Голова Верховної Ради Андрій Парубій також пообіцяв наступного року підвищити зарплати працівникам парламентського апарату.

За результатами роботи у 2017 році за ваговий особистий внесок у розбудову Української держави та високий професіоналізм Голова Верховної Ради вручив нагороди та почесні звання працівникам парламентського апарату.