В останні дні року як ніколи відчувається близькість майбутнього. Ще дві сторінки календаря — і знову 1 січня. Але хочеться не просто повторення, а саме чогось нового. Для цього потрібно хоча б поставити перед собою нові завдання. А краще — скласти їх перелік. У древній Японії був такий звичай — давати письмові обітниці богам. Документ був досить детально продуманий: спочатку у ньому фіксувалося, що саме ви зобов’язуєтеся виконати, потім йшов перелік богів, з якими цей «договір» укладався, ну а в кінці той, хто його підписував, висловлював готовність прийняти кару цих богів у разі порушення обітниці. Надто суворо, як на наші реалії, але цього разу, готуючи новорічний номер, ми вирішили теж укласти переліки своїх обіцянок, але не перед богами, а перед вами, наші читачі. Також підіб’ємо підсумки минулого року, розповімо про добрі справи, які вже зроблено і які здійснюються сьогодні. Адже все в наших руках, й ніколи не пізно щось у собі змінити, бо з перемін у людині починаються реформи у суспільстві, а не навпаки!

Але є й особливі мрії й побажання, здійснення яких від нас не залежить. Готуючи святковий номер, ми попросили озвучити й намалювати свої мрії та бажання учнів 58-ї середньої школи Маріуполя. Одна зі школярок на ім’я Марія у листі до Святого Миколая мріє, щоб на Новий рік повернувся татко. «Ми з мамою живемо у маленькому селищі, все у нас гарно, але немає вдома татка. А мені так хочеться зустріти Новий рік разом — мама, тато і я», — написала дитина у листі, й так хочеться, щоб Святий Миколай його прочитав!

Уся команда, яка працювала над цими сторінками, вже цілком доросла, але, читаючи такі листи, хочеться вірити, що станеться новорічне диво, й ті, хто найбільше потребує любові, добра, теплоти, усе це отримають. Ну а решта — давайте складати списки обітниць на Новий рік. Кажуть, якщо завдання записано й озвучено, це вже половина справи! А ми бажаємо, щоб усе вами заплановане здійснилося!