Днями Президент України Петро Порошенко відвідав з робочим візитом Одеську область.

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області відвідав родину Біленків у селищі Окни Одеської області, на базі якої у грудні 2017 року створено дитячий будинок сімейного типу. 
Президент вручив родині сертифікат та ключі від нового будинку.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).

У районному центрі Окни на півночі області глава держави урочисто відкрив відділення невідкладної допомоги, у якому працюватиме перший в Україні кабінет телемедицини.

Працівники фельдшерських пунктів отримали валізи з наборами для первинної діагностики. До кожного такого набору входить електрокардіограф, глюкометр, ендоскоп, спірограф та інші апарати. Усі вони підключені до планшета, який одразу передає дані фахівцям районної лікарні.

«Це мій проект, він дав надію сільській медицині. Не можна щоб професор сидів у кожному кабінеті, але можна використовувати передові технології XXI століття, і видати медперсоналу планшети й провести Інтернет. Тепер зняти кардіограму зможе будь-яка медсестра, а розшифровувати її та ставити діагноз буде професор в Одесі чи Києві», — заявив глава держави.

Також під час візиту до Одеської області Президент України Петро Порошенко підписав закони «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів» і «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». Документ глава держави назвав одним з важливих у реформуванні сфери охорони здоров’я, адже ситуація в галузі «не може далі залишатися такою, яка вона є нині». Петро Порошенко зазначив, що влада змінюватиме її рішучими кроками.

У рамках робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко оглянув відремонтовану ділянку автомобільної дороги загального користування державного значення М-15 Одеса — Рені (у напрямку Бухареста). Главі держави також продемонстрували роботу обладнання габаритно-вагового контролю.

Президент підкреслив важливість впровадження системи фінансування будівництва доріг за рахунок перевиконання митних надходжень, яка з його ініціативи була запроваджена два роки тому й сьогодні дає свої результати.

Петро Порошенко висловив упевненість, що наступного року буде завершено будівництво всієї траси Одеса — Рені й це дозволить значно підвищити транспортний, економічний і туристичний потенціал цілого регіону.

«Чому це важливо? Тому що це буде дорога туризму, дорога бізнесу. Дорога відродження Маяків і всієї Одеської області. До нас приїздитимуть підприємці й туристи і залишатимуть гроші. А в Маяках, в Одеській області підвищуватиметься рівень життя», — сказав глава держави.

Також Президент Петро Порошенко зустрівся з Маяківською сільською об’єднаною територіальною громадою, до якої в результаті децентралізації ввійшли три громади: Маяківська сільрада Біляївського району, Надлиманська сільрада Овідіопольського району і Удобненська сільрада Білгород-Дністровського району Одеської області.

Під час зустрічі глава держави привітав місцевих жителів з прийдешніми Новим роком і Різдвом Христовим і вручив сім сертифікатів на соціальне житло.

«Сьогодні ви бачите переваги децентралізації, з якою я йшов на президентські вибори. Я казав, що місцеві бюджети перетворяться з кас по виплаті заробітної плати на можливості реальної реалізації фінансового ресурсу, коли суспільство вирішуватиме як витрачати гроші», — сказав Президент під час огляду нового сучасного стадіону, будівництво якого стало можливим у результаті децентралізації.
Об’єднання в територіальну громаду є стимулом для розвитку об’єднаних територій і відкриває нові можливості, додаткові ресурси й повноваження разом з відповідальністю перед жителями громади.

Одеська область.