На думку Першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко, шанси на те, що законопроект про реінтеграцію Донбасу приймуть у другому читанні ще під час нинішньої сесії — високі. Про це політик сказала в інтерв’ю одному з телеканалів.

Член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема, наголосила: «Хочу подякувати всім фракціям і керівництву парламенту за те, що дослухалися, в тому числі, й до мого заклику відтермінувати на пару тижнів розгляд цього закону задля проходження процедури звільнення заручників і до дискусій відносно санкцій».

«Бачу дуже високі шанси того, що на останньому тижні нинішньої сесії цей закон проголосують у другому читанні, — сказала вона. — Але вважаю, що нам треба дуже серйозно попрацювати над поправками, які туди повносили». Ірина Геращенко нагадала, що цей законопроект вніс Президент і що це його стратегія реінтеграції Донбасу. Народні депутати, звісно, мають право переписувати документ своїми поправками, каже Перший заступник глави парламенту, однак це може наражати законопроект на вето. «Навіщо це робити — не зрозуміло», — резюмувала вона.

Ірина Геращенко є противником того, щоб повністю змінювати проект закону. «Він є правильним у тому форматі, в якому був поданий», — каже політик, допускаючи все ж вдосконалення документа через поправки, але не переписування його. «Це не може бути абсолютно інший закон», — переконана І. Геращенко.

Вл. інф.