Учні та педагоги Полтавській гімназії № 17 презентували вишитий хрестиком «Кобзар» Тараса Шевченка (на знімку). Ця своєрідна книга має півсотні полотняних сторінок розміром 50 на 30 сантиметрів. На кожній із них зображено портрети нашого Поета-пророка різних періодів життя та цитати з його найвідоміших творів. Усе те вишивали кольоровими нитками старшокласниці під керівництвом учителів трудового навчання.

Схеми таких вишивок до 200-річчя генія розробив відомий майстер і педагог, викладач Гадяцького коледжу культури і мистецтв Григорій Кисіль, який нещодавно відійшов у вічність (про його подвижницьку діяльність «Голос України» вже розповідав). Із творчістю останнього гімназисти познайомилися раніше, коли за його схемами вишивали портрети видатних земляків.

Однак «кобзарська» робота була, звісно, набагато масштабніша. І вельми клопітна. Досить сказати, що на уроках трудового навчання й удома дівчата вишивали ту оригінальну книгу півроку.

До її оформлення, крім педагогів, долучалися й батьки гімназистів. Цей «Кобзар» зберігатимуть у музеї гімназії. Щоб наступні покоління учнів не тільки перечитували його, а й доповнювали сторінками, вишитими власноруч.

Полтава.