У цьому переконана заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова. Народний депутат виокремила досягнення, важливі для всієї країни.
Передусім — це зміцнення обороноздатності України, створення повноцінної боєздатної армії. Децентралізація — яка запрацювала і вже дає очевидні позитивні результати. Пенсійна, медична реформи, дипслужба, культурний фонд, кінематограф, електронні декларації, відшкодування ПДВ, ринок електричної енергії, фонд енергоефективності, дерегуляція, кібербезпека, директорати реформ, розміщення єврооблігацій, реформа ЖКГ, новий Верховний Суд, рішення Стокгольмського арбітражу, продовження санкцій ЄС та посилення санкцій США щодо РФ у зв’язку з окупацією Криму та військовою агресією на сході України. Ухвалення надважливих резолюцій ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, і, звичайно, звільнення наших заручників...
«VI та VII сесії Верховної Ради восьмого скликання були напруженими. Але, ключове, були проголосовані реформи, на які не наважувалися попередні народні обранці, уряди, президенти. Як керівник Комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат України на перше місце поставила б Закон «Про освіту». Ми інтегруємося в європейське суспільство, ми самоідентифікуємось», — зазначила вона на своїй сторінці у Фейсбуці.
Надважливим народний депутат вважає прорив у питаннях гендерної рівності. «Пишаюся діяльністю у Верховній Раді міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», — зазначає Марія Іонова. Перший Український Жіночий Конгрес, за її словами, став поштовхом для впровадження гендерної політики на найвищому державному рівні.
Однак ключовим викликом залишається тимчасово окуповані Крим і Донбас. «Ми боремося за повернення українських територій і маємо в цьому потужну міжнародну підтримку. Тривають бойові дії на сході держави, тому головним є пошук миротворчих ініціатив і дій. З корупцією почали боротися. Питання депутатської недоторканності лишається відкритим, у цьому питанні маємо запровадити європейський досвід, а не рухатися популістичним шляхом, що маргіналізує сам інститут парламентаризму», — резюмувала заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції.