Про це народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Роберт Горват написав на своїй сторінці у Фейсбуці, де розповів, що під час нещодавнього Форуму регіональних екологічних ініціатив «Поляна ЕКО 2017» звернувся до віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка щодо проблеми забруднення річки Тиса стічними водами із прилеглих до водної артерії населених пунктів.

За словами парламентарія, проблема з неналежною роботою місцевих каналізаційних очисних споруд у Закарпатській області далеко не нова, однак надто довго вона залишалася без уваги.
«Тому я особливо вдячний ініціаторам Форуму й усім представникам органів самоврядування й громадськості, які нарешті порушили це питання із серйозним наміром розв’язати проблему, — зазначив парламентарій.
— По-перше, необхідно на державному рівні розглянути запропонований представниками місцевої влади й громадськими активістами проект «Збереження екосистеми долини річки Тиса на прикордонній території України, Угорщини, Румунії та Словаччини» і створити відповідну робочу групу, яка б займалася підготовкою проекту до реалізації. Цей документ, безсумнівно, може стати відмінним стартовим майданчиком для комплексного розв’язання проблеми. По-друге, провести нараду із представниками профільних міністерств, керівниками населених пунктів Закарпаття, неурядових організацій та асоціацій Закарпатської області, які брали участь у розробці цього документа, щоб обговорити подальший хід роботи й можливості фінансування зазначеного проекту в рамках стратегії ЄС для Дунайського регіону».
«Ці дії, переконаний, дадуть нам змогу ефективно підійти до розв’язання проблеми», — підкреслив Роберт Горват.