Осучаснення пенсій військовим пенсіонерам планується здійснити з 1 січня 2018 року, незалежно від того, коли парламент зможе ухвалити розроблений урядом відповідний законопроект, повідомив віце-прем’єр Павло Розенко.
 

«Законопроект про впорядкування пенсій військовослужбовців уже розроблений і направлений до Ради національної безпеки і оборони, після чого він буде представлений у Верховній Раді», — сказав він та зауважив, що в цьому документі чітко зафіксовано, що коли б парламент за нього не проголосував, осучаснення пенсій військовим пенсіонерам має бути здійснене з 1 січня 2018 року.

«В уряду є всі можливості, щоб зробити такий перерахунок «заднім числом», але для цього нам, безумовно, потрібен закон, який має ухвалити Верховна Рада», — підкреслив П. Розенко.

Також він назвав принциповим для уряду питання забезпечення у 2018 році зростання соціальних стандартів, зокрема, заплат та пенсій, вищими від розміру інфляції темпами. «Це наша принципова позиція та один із пріоритетів, в тому числі Держбюджету 2018 року», — зазначив він та нагадав, що у 2017 році зростання реальної заробітної плати випередило рівень інфляції на 20 відсотків.

Крім того, торік внаслідок підвищення до 3200 гривень мінімальної зарплати та збільшення зарплат усіх категорій працівників зросли й доходи Пенсійного фонду України, що дало можливість позапланово, з 1 жовтня 2017 року, здійснити осучаснення пенсій. «Так само ми будемо діяти і в 2018 році: є прогнозовані параметри Державного бюджету, є прогнозоване зростання соціальних стандартів, але як тільки ми побачимо, що економіка зростає енергійніше, що у нас з’являється додатковий ресурс у бюджеті Пенсійного фонду і Державному бюджеті, ми, безумовно, ці додаткові кошти одразу спрямуємо на підвищення зарплат і пенсій», — запевнив віце-прем’єр.