За результатами моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності місцевих рад, який у травні минулого року провели представники Громадської організації «Центр суспільних дій «Сівітас», Рівненську обласну раду визнано найпрозорішою з досліджених органів місцевого самоврядування. Також обласна рада посіла четверте місце за рівнем доступу до інформації в рейтингу, який проводив центр «Ейдос», а Інститут масової інформації визнав її достойною відзнаки ІМІ «Рада, дружня до медіа».
 

— Рівненська обласна рада і цьогоріч підтвердила, що послідовно рухається до європейських стандартів управління, і відкритий доступ до публічної інформації набуває особливої ваги в цьому процесі, — розповідає керівник ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» Володимир Зиль. — Адже підготувала на розгляд наступної сесії проект рішення «Про порядок оприлюднення інформації, що стосується діяльності комунальних підприємств Рівненської обласної ради». Тепер все залежатиме від того, чи проголосують за нього депутати. Якщо рішення буде схвалене ними, це дасть змогу громаді бачити інформацію про бюджетування, витрати комунальних підприємств, штат, керівництво, результати перевірок та аудитів.

До речі, на сайті обласної ради в розділі «Комунальна власність» виконавчим апаратом розроблена інтерактивна карта обласних комунальних підприємств, установ і закладів. За її допомогою можна швидко відшукати інформацію про 104 комунальні заклади, установи і підприємства, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Зокрема, йдеться про їхні адреси, телефони та сайти. Ще раніше на сайті обласної ради розмістили інтерактивну карту прийому громадян депутатами Рівненської обласної ради та візуалізували інформацію про обласний бюджет.

Рівне.