Анатолій Бондаренко, черкаський міський голова, звернувся до Верховної Ради України з проханням достроково припинити повноваження міської ради восьмого скликання. Документ спрямовано на розгляд до парламентського Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.
 

Зверненню градоначальника до вищого законодавчого органу країни передувала низка корупційних скандалів, пов’язаних із забудовою набережної частини Черкас. Протистояння між прихильниками та противниками спорудження багатоповерхівок на березі Дніпра завершилося вбивством депутата міської ради Михайла Бінусова, який лобіював інтереси забудовників, а також арештом директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування міськради Артура Савіна. Співробітники СБУ затримали чиновника під час передачі через посередника хабара в особливо великих розмірах.

Чи працюватимуть далі депутати міськради та обраний ними виконком, залежить нині від багатьох чинників. У тому числі від того, яке рішення ухвалять парламентарії щодо черкаського депутатського гордієвого вузла.

Черкаси.