Коефіцієнт співвідношення між ухваленими та ініційованими Радикальною партією законопроектами є найвищим серед інших фракцій у парламенті.

«20 спартанців» Олега Ляшка за три роки роботи в парламенті показали найкращий результат.

Про це свідчать результати дослідження громадської мережі ОПОРА.

За три роки роботи у Верховній Раді депутати від фракції РПЛ зареєстрували 765 законопроектів, із них 122, або 15,9 відсотка, після голосування стали законами. Це найкращий показник результативності серед усіх фракцій.
«Хоч би що брехали про нас наші політичні опоненти і куплені ними продажні ЗМІ та соціологи, але навіть вони вимушені визнати: наша команда — найпотужніша в парламенті. Хоча серед цих «вовків» нас лише «20 спартанців», готових віддати за українців тіло і душу! Ще рішучіше й ефективніше я діятиму на посаді Президента України, щоб навести лад у нашій рідній країні і дати кожному українцю роботу, достойну зарплату і впевненість у майбутньому!», — наголосив Олег Ляшко.
Слідом за РПЛ у рейтингу розмістилися Об’єднання «Самопоміч» (14,1 відсотка законопроектів фракції стали законами) та ВО «Батьківщина» (13,1).
Найнижчий коефіцієнт результативності в Опозиційного блоку. Колишнім регіоналам вдалося відстояти у Раді лише 30 своїх законопроектів.
А найбільша кількість законопроектів була зареєстрована депутатами від БПП. За три роки вони ініціювали 2420 законопроектів, але лише 263 із них стали законами.
Загалом за три роки діяльності Верховної ради України в парламенті було зареєстровано майже шість тисяч законопроектів. Лише 11,8 відсотка із них стали законами.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото та інфографіку надано прес-службою РПЛ.