Футбол. Марбелья (Іспанія). Міжнародний турнір «Діамантовий Кубок». 

11 лютого. ЧФР (Румунія) — «Любімец» (Болгарія). 7:0.

«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Рубін» (Росія, Казань). 1:1. Голи: Джуліано, 21, Шаронов, 62.

«Дніпро»: Бойко, Мазух, Чеберячко, Стрінич, Канкава (Політило, 69), Джуліано, Коноплянка, Ротань, Федецький, Селезньов, Матеус (Зозуля, 60). Тренер — Гуанде Рамос.

«Рубін»: Рижиков (Арлаускіс, 46), Кузьмін (Жестоков, 77), Кверквелія (Шаронов, 46), Мавінга (Муллін, 46), Гетігежев, Бурлак, Торбінський (Азмун, 77), Кисляк (Камболов, 77), Єременко (Нуров, 77), М’Віла (Могилевець, 46), Караденіз (Ільїн, 77). Тренер — Рінат Білялетдінов.

Це був завершальний матч турніру. Обидві команди перед цим двічі виграли. І якщо казанцям потрібна була лише перемога, то дніпропетровців улаштовувала нічия, адже у них була ліпша різниця забитих і пропущених м’ячів.

Але ці обставини жодним чином не вплинули на градус зустрічі, на якість гри. Футболісти обох команд намагалися діяти гостро, швидко і непоступливо.

Удача спершу усміхнулася нашій команді. Коноплянка переадресував м’яча до карного майданчика казанців, той зрикошетив від оборонця, злетів у повітря, після чого Джуліано ударом з льоту влучив у дальній кут. Усе це мало досить ефектний вигляд.

І надалі «Дніпро» намагався грати на першому номері. Але футболісти «Рубіна» поступатися не збиралися. Пропущений гол їх, звісно, засмутив, однак вони грали старанно і завзято.

Мінімальна перевага дніпропетровців трималася майже до середини другого тайму. Але казанські футболісти намагалися тиснути на захист українського клубу. І це зрозуміло: вони мали виконати надскладне завдання. Та спершу треба було бодай встановити рівновагу.

І це казанцям вдалося. Успішна атака розпочалася з виконання штрафного. Оборонці «Дніпра» вибили м’яча, але просто на Кисляка. З його потужним ударом Бойко впорався, та м’яч відлетів до Караденіза, простріл якого замкнув свіжий Шаронов, котрий вийшов на заміну після перерви.

Ось тоді «Дніпро» змінив тактику, почав діяти обережніше, намагався якомога довше тримати м’яча. І це зрештою принесло йому підсумковий успіх — виграш «Діамантового кубка» (на знімку).

Творець призу Руї Алвім де Фаріа розповів, що його ідея полягала в тому, щоб зробити стилізацію під роденівську скульптуру «Мислитель» — національний символ його батьківщини Анголи. Це й стало «тілом» трофея. Підставка виготовлена з ангольського граніту, а нагорі закріпили кришталевий м’яч, в який вмонтовано 424 діаманти! Висота кубка — 77 сантиметрів, а важить він 27 кілограмів.

Дніпропетровці готуються в посиленому режимі: тренуються, проводять контрольні матчі. Свій черговий такий поєдинок проти московського «Динамо», запланований раніше, вони зіграли вчора ввечері, коли наша газета вже друкувалася. Тож результат повідомимо пізніше.

 

Фото www. fcdnіpro.ua.