У гардеробі кожної модниці, крім маленького чорного плаття, має знайтися місце і для халатів. Вони роблять зовнішній вигляд жінки навіть в домашніх умовах дуже привабливим. Але слід пам'ятати, що неправильно підібраною моделлю халата ви також можете домогтися і зворотного ефекту.

На що ж необхідно звертати увагу ще при покупці цього предмету гардеробу.

Перше, з чим ви зіткнетеся, завітавши в інтернет-магазин домашнього одягу - це різноманітність їх видів:

  • з легких тканин для літа і більш щільний для зимового носіння;
  • короткі, середні і довгі моделі халатів;
  • на блискавці, з поясом, на ґудзиках.

Нюанс з приводу пояса - доведеться постійно поправляти і перев'язувати.

Халату з якої тканини віддати перевагу?

Отже, з моделлю визначилися, дивимося на матеріал, з якого виготовлений халат:

  • Популярними синтетичними матеріалами, як і раніше є поліамід і поліестер. Це обумовлюється тим, що дані матеріали приємні до тіла, тіло в них може вільно дихати, не втрачають свій вигляд і колір після прання.
  • Більш придатним, для зими і холодів, стане махровий халат. Цей матеріал буде дуже добре виглядати на худеньких дівчатах, а ось повним краще підібрати інший матеріал. Це пов'язано з тим, що махрові моделі трохи додають зайві об’єми. При пранні рекомендують використовувати кондиціонер, оскільки такі халати стають жорсткими.
  • Трикотажним матеріалом, який вибирають багато жінок - є віскоза. Вона прекрасно виводить вологу.
  • Коли ми говоримо про недорогий і екологічний матеріал для халатів - звичайно ж, бавовна. Вона дає можливість шкірі дихати, але ось колір після прання зберігається погано.
  • Очевидно, що найкращим варіантом матеріалу буде шовк. Елегантний, приємний до тіла, вигідно виділяє привабливість жінки, «дихаючий», легкий. Для збільшення терміну халат прати необхідно тільки вручну.
  • Вигідною альтернативою шовку буде атлас. Це матеріал, який підійде жінкам будь-якої комплекції, ненав'язливо приховавши дрібні недоліки фігури.

Таким чином, асортиментний ряд халатів дуже великий, кожен зможе підібрати для себе потрібну модель виходячи з цілей для його застосування.

Які бувають види халатів за призначенням?

У наші дні серед величезного розмаїття моделей жіночих халатів можна виділити окремі групи за їх призначенням:

  • Банні халати. Як правило, це довгі халати, часто з капюшоном з махрової бавовняної або бамбукової тканини, здатної швидко вбирати велику кількість вологи.
  • Домашні халати. Їх шиють з натуральних або синтетичних волокон, довжина зазвичай середня. Теплі халати (махрові, флісові, велюрові, трикотажні) приємно надіти прохолодним ранком після пробудження поверх піжами, легкий шовк, бавовна або віскоза більше підходить для літа.
  • Халати для SPA-салонів. Їх зазвичай роблять з махрової або цупкої бавовняної тканини з «вафельним» візерунком, використовують для косметичних процедур, басейнів.
  • Пляжні халати. Вільний одяг з легких синтетичних тканин або шовку, часто прикрашений яскравими принтами, призначений для захисту від сонця і вітру відразу після купання.
  • Халати-сукні. Моделі для повсякденного використання повторюють фасони літніх суконь, але попереду у них є застібка-блискавка або гудзики по всій довжині. Іноді химерна мода пропонує їх в якості вуличного одягу, але зазвичай це наряд для будинку.

Як вибрати жіночий халат?

У кожного виду є свої особливості, що дозволяють з найбільшим ефектом використовувати їх для певної мети. Тільки деякі моделі домашніх жіночих халатів можна вважати універсальними, придатними на всі випадки життя.

Мабуть, самим практичним варіантом буде придбати кілька халатів. Довгий махровий для лазні, зручний трикотажний середньої довжини для ранкового туалету, плаття-халат з шовку або бавовни для теплих днів - такий набір потрібен кожній жінці.