У штаб-квартирі Міжнародного олімпійського комітету (МОК) відбудеться нарада щодо участі КНДР в зимовій Олімпіаді-2018. Про це повідомив сайт організації.

«МОК проведе чотиристоронню зустріч у суботу, 20 січня, в штаб-квартирі у Лозанні, Швейцарія. Учасниками будуть представники організаційного комітету Ігор-2018 у Пхьончхані, делегації національних олімпійських комітетів Республіки Корея та Корейської Народно-Демократичної Республіки на чолі з їхніми президентами, а також високопоставлені державні посадовці та члени МОК з обох країн», — йдеться в повідомленні.

Очолить нараду президент МОК Томас Бах. Під час тієї зустрічі мають визначити кількість та імена спортсменів, а також офіційних представників від КНДР, оскільки всі терміни реєстрації вже сплинули. Окрім того, МОК має визначити формат участі КНДР, зокрема протокольні питання щодо прапора, гімну, уніформи спортсменів.

Як повідомлялося раніше, Північна Корея висловила наміри відправити своїх спортсменів на зимові Олімпійські ігри, які відбудуться у Республіці Корея в лютому. Таке рішення було оголошено після першої за понад десять років зустрічі між представниками обох країн на високому рівні.