На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час зустрічі з головою Тернопільської обласної держадміністрації Валентином Хоптяном, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.
«Серйозні завдання сьогодні перед краєм. Одне з найголовніших — це створення робочих місць із нормальною, в перспективі європейською заробітною платою», — сказав В. Хоптян, розповідаючи про питання, що їх обговорювали під час зустрічі з Президентом.
Він зазначив, що для реалізації цієї мети необхідно залучати інвестиції, будувати сучасні підприємства, «які виробляли б конкурентоспроможну продукцію, яка реалізовувалася б на європейських і на світових ринках».
Голова Тернопільської ОДА також доповів главі держави про результати роботи області минулого року. Зокрема, щодо економічного, соціального розвитку, реалізації соціальних ініціатив Президента.
«В області є ціла низка позитивних зрушень. Область динамічно розвивається в економіці. І я хочу сказати, що за три роки область із 26 місця за рейтинговими показниками закріпилася в десятці. Це добре, і сьогодні головне — продовжити», — резюмував він.
Президент України Віктор Янукович провів зустріч і з головою Одеської обласної державної адміністрації Миколою Скориком.
«Я доповів Президенту України щодо розгляду на найближчій сесії Одеської обласної ради концепції стратегії надійності розвитку Одеської області до 2025 року. Ця стратегія передбачає конкретні заходи в конкретних галузях економіки нашої області, в гуманітарній сфері», — сказав голова Одеської ОДА після зустрічі з главою держави.
«Крім того, буде прийнято операційний план реалізації цієї стратегії на період 2014—2016 років, і Президент дав відповідні доручення щодо фінансування окремих серйозних проектів розвитку Одеської області з Державного бюджету України на 2014 рік», — зазначив Микола Скорик.
Він також зауважив, що під час зустрічі обговорювалося питання підвищення соціальних стандартів в Одеській області.
Голова Одеської обл-держадміністрації Микола СКОРИК:
«Президент приділив окрему увагу підвищенню соціальних стандартів, які закладені в Державному бюджеті України і які мають бути відображені в обласному бюджеті регіону на цей рік. Крім того, окрему увагу було приділено захисту соціально незахищених верств населення».