У середу Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка, за участю Голови Верховної Ради України Андрія Парубія розглянула та затвердила «Основні показники Державного оборонного замовлення на 2018—2020 роки». Пріоритетними напрямами ДОЗ у поточному році має стати забезпечення Збройних Сил України сучасною ракетною та бронетанковою технікою, засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони, безпілотними авіаційними комплексами та антиснайперськими системами тощо.

Як зазначив глава держави, фінансування Державного оборонного замовлення у поточному році збільшено до рівня 21,3 мільярда гривень, що на 37 відсотків більше, ніж минулого року.

Крім того, на засіданні члени РНБО України обговорили і підтримали проект закону «Про національну безпеку України». Законопроект розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО, США та ЄС з метою приведення української законодавчої бази у відповідність до стандартів держав—членів Альянсу. Після ухвалення Верховною Радою він має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони.

«Проект (законопроект «Про національну безпеку України». — Ред.) ставить перед собою завдання членства України і в Європейському Союзі, і в Північноатлантичному договорі, що має бути безумовною гарантією безпеки, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави», — сказав Президент та наголосив на надзвичайній важливості цього питання.