Виробництво очищеної харчової солі запустили у Соледарі. Очільник Донецької області Павло Жебрівський назвав відкриття нової лінії з розфасовки історичною подією, адже підприємство отримало новий поштовх для свого розвитку -- старе обладнання 50--60-х років минулого століття замінило нове. На своїй сторінці у Фейсбуку Жебрівський пояснює, що нині сіль підлягає так званій фотосепарації, що дає змогу усунути з кам'яної солі темні включення природного походження -- ангідриди. Сіль не лише чиста зовні, у ній збільшується до 99 відсотків вміст NаCl. Змінили й підходи до розфасовки: нова упаковка міцна -- сіль з неї не висипається. Продукція такої якості має усі шанси завоювати європейський ринок, купити її можна буде і в Україні -- за словами в.о.гендиректора ДП "Артемсіль" Вікторії Луценко, на полиці українських магазинів сіль нового ґатунку надійде у другому кварталі цього року.
Вл. інф.
Фото зі сторінки Павла Жебрівського у Фейсбуці.