Виробництво очищеної харчової солі запустили у Соледарі. Очільник Донецької області Павло Жебрівський назвав відкриття нової лінії з розфасовки історичною подією, адже підприємство отримало новий поштовх для свого розвитку — старе обладнання 50—60-х років минулого століття замінило нове. На своїй сторінці у Фейсбуці Жебрівський пояснив, що нині сіль підлягає так званій фотосепарації, що дає змогу усунути з неї темні включення природного походження — ангідриди. Сіль не лише чиста зовні, у ній до 99 відсотків збільшується вміст NaCl. Змінили й підходи до розфасовки: нова упаковка міцна — сіль із неї не висипається. Продукція такої якості має усі шанси завоювати європейський ринок, купити її можна буде і в Україні — за словами в. о. гендиректора ДП «Артемсіль» Вікторії Луценко, на полиці українських магазинів сіль нового ґатунку надійде у другому кварталі цього року.
Вл. інф.
Фото зі сторінки Павла Жебрівського у Фейсбуці.