Законопроект 7440 «Про Вищий антикорупційний суд» внесуть до порядку денного та ухвалять у першому читанні на початку роботи наступної сесії Верховної Ради. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв.

«З цього (невнесення законопроекту до порядку денного) не треба робити трагедію. 5 лютого почнеться нова сесія, і ми включимо законопроект до порядку денного та розглянемо його в першому читанні. На те є політична воля», — сказав він.
Сергій Алєксєєв відзначив, що невключення до порядку денного законопроекту 7440 «Про Вищий антикорупційний суд» не пов’язано з жодними домовленостями чи інтригами.

За його словами, це сталося через брак народних депутатів у сесійній залі.

Крім того, Сергій Алєксєєв наголосив, що питання створення Антикорупційного суду не стане підставою для зупинення чи скасування візової лібералізації між Україною та країнами Шенгенської зони.

«Для запровадження лібералізації візового режиму ми виконали понад 150 пунктів вимог, і нині я не бачу підстав для зупинення чи скасування безвізового режиму», — сказав він.