Робота із законодавчого закріплення статусу та гарантованого соціального захисту учасників бойових дій в зоні АТО — вимушених переселенців з окупованих територій триватиме. На цьому наголосив керівник парламентської фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Максим Бурбак.

На знімку: голова ГО «Громадський рух учасників АТО та громадян з тимчасово окупованої території «Нова нація» Микола Греков, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Максим Бурбак, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук під час круглого столу.

Фото зі сторінки Максима Бурбака у Фейсбуці.

Про ініціативу створення міністерства у справах ветеранів та законодавчого закріплення статусу «Учасник бойових дій у зоні АТО — вимушений переселенець з окупованих територій» М. Бурбак повідомив разом із Миколою Грековим, головою ГО «Громадський рух учасників АТО та громадян з тимчасово окупованих територій «Нова нація». Він наголосив на тому, що громадськість підтримує ініціативу народних депутатів, повідомляє прес-служба «Народного фронту».
Людям, які втратили на окупованих і анексованих територіях житло, майно і зі зброєю в руках пішли захищати територіальну цілісність України, необхідно приділяти особливу увагу з боку влади, оскільки, демобілізувавшись, вони не мають можливості повернутися додому, зауважив М. Бурбак. За його словами, в українському законодавстві потрібно ввести норму про учасників АТО — переселенців. Він також розповів, що у профільному комітеті діє робоча група, яка напрацьовує відповідні зміни до законодавства.
«На території Чернівецької області проживає 15 учасників АТО — вимушених переселенців з окупованих територій, — наголосив парламентарій. -У межах країни — понад 2 700 осіб. Повинна бути розроблена єдина програма їх підтримки».