Народний депутат Олег Кулініч (на знімку) (група «Партія «Відродження») відвідав свій виборчий округ на Полтавщині. Спільно з головою Зіньківської районної ради Сергієм Нерозею, головним лікарем Зіньківської центральної лікарні Олександром Безпалим та головним лікарем Зіньківського ЦПМСД Андрієм Рисем він побував у трьох амбулаторіях. Для кожної з них за кошти, залучені за сприяння депутата з державної субвенції, було закуплено сучасні робочі місця стоматолога. Йдеться про амбулаторії в Тарасівці, Опішні та Ставковому.

«Тарасівка — велике село, яке давно потребувало сучасного обладнання для надання стоматологічних послуг. Сьогодні поспілкувалися з сільським головою Олександром Вересом про стан справ у соціальній сфері села. А місцевий лікар-стоматолог Володимир Нєрєтін оцінив нову стоматустановку, адже нарешті матиме можливість працювати на сучасному обладнанні, якого давно потребували його пацієнти! В Опішні потреба в таких стоматологічних установках ще гостріша, зважаючи на велику кількість населення. Тому для місцевої амбулаторії наприкінці минулого року було закуплено сучасну стоматустановку, а цього року, сподіваюся, вдасться забезпечити ще одну», — написав О. Кулініч на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під час спілкування з медиками, зауважив він, було обговорено й низку інших питань. «Наприклад, гостро стоїть проблема відсутності сучасного рентгенапарата для стоматології. Працюватимемо над тим, щоб закрити її і в стоматологічному відділенні Зіньківської районної лікарні, і в амбулаторії Опішні», — додав парламентарій і зауважив, що проблеми виникають не лише із стоматологічним обладнанням.

«З’ясувалося, що на трьох сімейних лікарів лише один кардіограф, що створює істотні незручності. Окрім того, в будівлі лікарні було зроблено ремонт, зокрема за кошти районного бюджету замінено вікна. Але водночас лікарняні ліжка залишилися старі, вони давно потребують заміни. Тож нинішнього року працюватимемо над втіленням цих планів», — написав О. Кулініч.

Вл. інф.