З 27 на 28 січня у Тернополі відбулася традиційна молодіжна акція «Доба», присвячена пам’яті Героїв Крут. Місцем її проведення є камери колишнього слідчого ізолятора КДБ, де нині міститься Тернопільський обласний музей політв’язнів.
 

Цього року добу в тюремних камерах провели 25 юнаків та дівчат. Під час акції добровольцям суворо заборонено користуватися мобільними телефонами та годинниками. У програму заходу ввійшли гутірки, час на мовчанку, перегляд фільму, співи, прогулянка в тюремному дворику та літургія.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з учасниками акції та розповів молоді про співпрацю з владою та підтримку молодіжних ініціатив. «Мені дуже приємно, що ця акція уже стала доброю традицією у Тернополі. Молоді люди проводять добу в камерах, аби відчути ту атмосферу, яка панувала тут раніше, переосмислити історичні події, поділитися враженнями, — зазначив Сергій Надал. — Щорічно ми підтримуємо понад 50 заходів, ініційованих молодіжними громадськими організаціями міста. На реалізацію цих проектів спрямовуються не лише фінансові, а й інші наявні ресурси виконавчих органів ради».

Тернопільська область.