Наступний пленарний тиждень розпочнеться з розгляду постанови про скасування голосування за законопроект, у якому Росія визначається країною-агресором. На цьому наголосив голова парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак в інтерв’ю одному із чернівецьких телеканалів під час своєї робочої поїздки в регіон. 
 

За словами парламентарія, відповідну постанову представники Опозиційного блоку зареєстрували «грамотно» — у п’ятницю, 19 січня, у день закриття сьомої сесії Верховної Ради, і тепер необхідно зняти це питання, щоб закон міг набрати чинності.

Водночас народний депутат припустив, що на початку нової сесії законотворці візьмуться і за питання про оновлення складу ЦВК. «Думаю, ми знайдемо голоси, щоб проголосувати за кожну з кандидатур, — сказав він, — тому що є запит усього суспільства». У багатьох членів Центральної виборчої комісії закінчився термін повноважень ще в 2014 році. Напередодні президентських, парламентських і місцевих виборів оновити цей склад необхідно, наголосив М. Бурбак. «Я підписав подання від «Народного фронту», глава держави вніс подання у Верховну Раду і це вже обов’язок парламенту його затвердити», — підкреслив народний обранець.

Наступне, довкола чого ламатимуться списи, вважає він, — це реформа самого законодавчого органу. «Ми реформували судову гілку влади, змінили роботу виконавчих органів, створили органи, які займаються боротьбою з корупцією, ми реформували все, крім себе, — зауважив Максим Бурбак. — Раджу кожному парламентарію деколи дивитися в дзеркало — починати треба із себе». На його думку, Регламент досить заскорузлий, а найбільш плідними днями без змін залишаються вівторок і четвер. Тож напрацювання, розроблені місією Пета Кокса, хоч і не всі, але найбільш консолідуючі, необхідно приймати, наголосив народний депутат.