Учора дружина Президента Марина Порошенко та віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко відвідали Житомир. Гості поспілкувалися з головами об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій та міськими головами щодо створення в області інклюзивно-ресурсних центрів. Марина Порошенко зазначила, що Житомирська область — перша, де буде створено такі центри.

Як відомо, дружина Президента давно опікується вдосконаленням системи інклюзивної шкільної освіти, щоб зробити навчання дітей з особливими потребами простішим і доступнішим.

Спілкування було дуже цікавим та продуктивним. Під час дискусії відбулося включення з Гришковецької гімназії в Бердичівському районі. «Відсьогодні в цій опорній школі запрацювала медіатека із сучасними обладнанням та технікою для дітей з особливими потребами. Класне спілкування! Шкода, спільне фото зробити не можна», — написав Геннадій Зубко у Фейсбуці.

Загалом у Житомирській області нині діє сім медіатек, а до кінця 2018-го планується їх відкриття ще у 20 школах, у тому числі в семи ОТГ.

Під час візиту Марина Порошенко та Геннадій Зубко відвідають також Центр реабілітації дітей дошкільного віку, який розташовується на базі обласного спеціалізованого будинку для дітей-сиріт та дітей без піклування батьків.

ДОВІДКОВО

Сучасна медіатека — це грандіозне скупчення мультимедійних файлів на різній технічній апаратурі, змога працювати як на комп’ютері, так і зі звичайними книжками, використовувати в роботі диски, великі екрани та інші інноваційні технології.

Вл. інф.