За підсумками рейтингу для керівників міських громад із населенням до 500 тисяч осіб, Вінницю ви-знано кращим містом з упровадження інновацій у сфері співпраці міської влади з громадою. Частину проектів презентували під час церемонії нагородження.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов отримує відзнаку з рук Ірини Озимок, в центрі — Ярослава Джонсон.

Фото з сайту Вінницької міськради.

«Влада може мати гарні ідеї, впроваджувати їх, але без співпраці з громадою така робота не буде ефективна, — наголосив Сергій Моргунов у виступі після отримання нагороди. — Ще один важливий аспект — інтегрований розвиток міста, над чим, до речі, нині працює Вінниця. Робота також проводиться за участі громадськості та партнерів. Це перспектива не лише для Вінниці, а й для всіх територіальних громад».

— Рейтинг міського голови-інноватора дав можливість незалежно оцінити якість роботи керівників міських громад, — зазначила його засновниця президент Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон. — У вашому місті успішно реалізовано чимало інноваційних ідей в інфраструктурі, економіці, питаннях енергоефективності, наданні адміністративних послуг. Усе це робить життя людей комфортнішим. А це головне завдання влади.

Ірина Озимок, засновниця ГО «Міжнародний саміт мерів» — ще один організатор рейтингу, — зазначила, що втілені інноваційні сервіси економлять вінничанам кошти і час. «Проекти не тільки задумуються, а й реалізуються, — уточнила пані Озимок. — Знаємо, на-приклад, про ефективну роботу центру «Цілодобова варта», про що схвально відгукуються вінничани, про новостворений ситуаційний Центр із безпеки на вулицях міста, про роботу дитячих омбудсменів, про облаштування зупинок громадського транспорту тактильною плиткою, що допомагає краще орієнтуватися незрячим, про встановлення пандусів тощо».

Ярослава Джонсон та Ірина Озимок, вручаючи відзнаку Сергію Моргунову, побажали міській владі, її керівнику та вінничанам нових якісних змін у розвитку міста над Бугом. Нагадали про престижність нагороди — її виборювали 400 номінантів з усіх областей країни. За результатами загальнодержавного інтернет-голосування, найбільше голосів отримав керівник вінницької громади 49-річний Сергій Моргунов.

Вінниця.