Паліативна допомога — один із кількох видів медичних послуг, який влада спільно із МОЗ вирішила залишити безплатним. Проте ми вже бачимо, що не всі зможуть її отримати. На цьому наголосив народний депутат Валерій Дубіль («Батьківщина») під час робочого візиту на Чернігівщину.
 

Так, за його словами, закриттю підлягає паліативне відділення Любецької лікарні. «Усіх працівників звільняють та пропонують їм місце в лікарні за 35 кілометрів, за ті само мізерні 3,4 тисячі гривень. Один проїзд їм коштуватиме 72 гривні на день! Тож не кожен зможе дістатися з Любеча до Ріпок. Дороги вщент розбиті. До того ж пацієнти здебільшого не можуть пересуватися саме через свій стан. «Екстренка» не доправить їх до лікарні, бо це затратно. А хто з них поїде рейсовим автобусом?» — обурився народний депутат.

Валерій Дубіль також розповів, що після реорганізацій та закриття паліативного відділення, з трьох поверхів приміщення Любецької лікарні залишиться працювати лише один — амбулаторія.

«Амбулаторія — єдине місце, де мешканці Любеча і прилеглих сіл зможуть отримати меддопомогу. Цей один поверх і будуть опалювати. За кілька років така різниця в опаленні поверхів призведе до руйнування будівлі. Хто робитиме ремонт? Сімейні лікарі за власні заробітні плати? Це мільйони гривень! Єдиний вихід — шукати інвесторів чи взагалі громаді вкладати кошти. А це може призвести до того, що на інші потреби бюджету просто не вистачить!» — цитує слова депутата прес-служба «Батьківщини».

На переконання політика, так влада переклала відповідальність за власні помилки на місця. «Скільки таких лікарень, як у Любечі, по всій країні? Сотні! Їх чекає те саме. Процес уже розпочався», — наголосив Валерій Дубіль.