Станом на ранок 5 лютого знеструмленими залишалися 112 населених пунктів у Львівській, Закарпатській та Рівненській областях. Ці регіони найбільше постраждали від примх погоди. Так, на Львівщині сильний снігопад паралізував рух трасою Київ — Чоп. На Рівненщині за добу випала півмісячна норма опадів. Завірюха тут з корінням виривала дерева. А на Закарпатті високогірні райони засипало снігом, а низини заливало дощем. Також піднявся рівень води у всіх річках, у деяких місцях вона повиходила на заплаву, зокрема на дорозі місцевого значення у Виноградівському районі.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій також попереджає, що у зв’язку з хуртовинами у горах Iвано-Франкiвської, Львівської та високогір’ї Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека, а отже, просять лижників бути обачними.
До слова, на Закарпатті в неділю рятувальникам вдалося відшукати трьох туристів, які заблукали в горах напередодні. Без шкоди для здоров’я завершилась і пригода для мешканця Рівненщини, який втратив орієнтир під час катання на лижах у районі полонини Драгобрат. Тим часом, як попереджають синоптики, на Одещину після сильних злив прийдуть морози. Синоптики обіцяють різке похолодання і мокрий сніг. На заході та в центрі вдень буде до 7 градусів морозу, а на сході — до 5 градусів нижче нуля. Через зниження температури й опади рятувальники просять водіїв за можливості не виїздити на власному транспорті, а пішоходів бути обережними на слизьких вулицях і тепло вдягатися, аби не зазнати обморожень.