Понад 246,4 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацію перебувають на території України незаконно. Про це днями повідомила Державна фіскальна служба України на своїй сторінці у Фейсбуці.
«Станом на 31 січня 2018 року на території України загалом перебуває майже 425,4 тисячі транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них із порушенням терміну — понад 246,4 тисячі автомобілів», — порахували податківці. До топ-5 країн—членів ЄС, з яких було завезено транспортні засоби, увійшли Польща, Литва, Німеччина, Болгарія, Чехія.
Українці, які керують автомобілями з іноземною реєстрацією, постійно намагаються узаконити ці машини, однак не погоджуються платити встановлене мито. Чергова акція так званих «євроблях» відбулась у неділю в центрі Києва, на Хрещатику. Народні депутати нині працюють над компромісним рішенням, щоб задовольнити інтереси водіїв, і дотриматися, як заявила голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, економічної доцільності. Раніше в інтерв’ю «Новое Время. Бизнес» вона розповіла, що для розв’язання проблеми «єврономерів» може бути застосовано молдовський досвід. «Буде справедливо, якщо до діючої шкали ставок акцизного податку ми застосуємо певний коефіцієнт. Наприклад, вони заплатять 25—30 відсотків від установленої ставки акцизного податку. Але з урахуванням тих ступенів, які в нас нині є за ставкою акцизного податку залежно від віку автомобіля», — резюмувала Н. Южаніна. Утім, поки що це лише плани, й автівки з іноземною реєстрацією здебільшого залишаються поза законом.