У Києві зупинено заняття у двадцяти школах

Про це повідомляє прес-служба КМДА. Поки що найбільша кількість відсутніх через захворюваність на грип і ГРВІ спостерігається у Деснянському (закрито 7 шкіл) та Оболонському (закрито 6 шкіл) районах. Не закрито жодного шкільного навчального закладу у Печерському та Подільському районах.
Як зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, члени Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій столиці ухвалили рішення про те, що зупиняти навчальний процес доцільно за відсутності 20 відсотків від загальної кількості учнів. Навчальний процес може бути зупинено і у школі загалом, і покласово. Дошкільні навчальні заклади не закриватимуться, попереджає наш кореспондент Марина КРИВДА.

Щоб уникнути епідемічних ускладнень

На Кіровоградщині під карантин потрапив Світловодськ. Поки що школярі міста перебуватимуть на вимушених канікулах з 7 по 13 лютого. Розпорядження про це підписав міський голова Валентин Козярчук. Як зазначається в офіційному повідомленні Світловодської міської ради, це зроблено з урахуванням показників динаміки захворюваності на грип та ГРЗ, а також з метою запобігання виникненню епідемічних ускладнень серед учасників навчально-виховного процесу, інформує наш власкор Петро МЕЛЬНИК.

У Запоріжжі оголошено карантин

Відучора не відвідують заняття школярі Запоріжжя. Відповідне розпорядження підписав міський голова Володимир Буряк. Зауважимо, що епідемічний поріг поки що не перевищено, однак є велика ймовірність зростання захворюваності серед дітей. Коли процес навчання запустять — поки що невідомо. А от деякі дитячі садочки в місті працюють у звичайному режимі, повідомляє наш кореспондент у Запоріжжі Тетяна КУЧЕРЕНКО.

Поріг перевищено у п’яти територіальних округах

Понад 30 тисяч школярів Дніпропетровщини — на карантині. Як повідомляє департамент освіти і науки ДніпроОДА, це 10 відсотків від загальної кількості учнів. Повністю припинено навчання в школах Нікополя. На відпочинку — учні шкіл і деяких класів у дев’яти містах, семи районах, а також деяких об’єднаних громадах. Як зазначає обласна влада, припиняти навчально-виховний процес у школі або класі через захворюваність дітей — це прерогатива місцевого керівництва. Станом на 1 лютого епідемічний поріг захворюваності на грип був перевищений на п’яти адміністративних територіях області, інформує наш власкор Вадим ДЬОМУШКІН.