Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розпочав свій робочий візит на Львівщину з відвідин святині УГКЦ — собору святого Юра. Свого часу уряд виділив для відновлення цієї пам’ятки ЮНЕСКО 20 мільйонів гривень.
 

Після зустрічі з духовенством делегація відвідала Український католицький університет, де оглянула Центр митрополита Андрея Шептицького та церкву святої Софії — Премудрості Божої.

Під час зустрічі із студентами, яка проходила без присутності журналістів, як повідомила прес-служба ОДА, Володимир Гройсман заявив, що сьогодні маємо велику розбіжність між можливостями України і реальним станом речей. Саме тому потрібно змінювати життя кожен день, кожному на своєму робочому місці, в єдності один з одним.

«Маємо реальний шанс змінити країну. Ми не просто проводимо реформи, ми будуємо нову державу», — наголосив Прем’єр-міністр.

Ще один об’єкт перебування Володимира Гройсмана у Львові — це обласний перинатальний центр, відкриття якого після капітального ремонту заплановано в цьому році. Ще в 2013-му його діяльність була зупинена, 436 осіб медперсоналу перевели в інші заклади, а ремонтні роботи не проводили через брак коштів. Тим часом в лікарнях не вистачало місць для пологів.

Працівники центру не раз проводили акції протестів з вимогою завершити будівельні роботи. У лютому 2017 року уряд виділив для Львівського перинатального центру 45 мільйонів гривень.

Прем’єр-міністр під час перебування у Львові ознайомився з перебігом реконструкції важливого медичного закладу регіону. Цей об’єкт він відвідав минулого року і, побачивши руїни, пообіцяв допомогти. І слова дотримав. Відкриття перинатального центру відбудеться наприкінці березня. Якщо буде необхідно, він готовий допомогти придбати медичне обладнання.

На завершення робочої поїздки Володимир Гройсман в ІТ-компанії SoftServe зустрівся з підприємцями та бізнесменами, де також було підписано кредитну угоду з ЄБРР на 30 мільйонів євро для будівництва сонячної електростанції.

Львів.