Рівненський дільничний лейтенант міліції Ігор Бєлік (на знімку) тривалий час захоплюється тхеквондо. Він уже п’ять років допомагає своєму тренеру навчати цього виду спорту малюків та підлітків у центрі бойових мистецтв «Червоний скорпіон».

— Ігор Бєлік прийшов до нашої секції десять років тому, — розповідає його тренер і голова рівненського центру бойових мистецтв «Червоний скорпіон» Ігор Понарін. — Завдяки наполегливим тренуванням через три роки він став бронзовим призером чемпіонату України, хоча більшість спортсменів показують такі результати лише через 5—6 років. Невдовзі Ігор здобув чорний пояс з тхеквондо, а згодом став допомагати мені тренувати малечу. Оскільки він володіє ще й кікбоксингом, де більше навантаження на руки, то й займається постановкою ударів у наших дітей (на знімку). У комплексі його і моя робота дають результат. Так, чотирнадцятирічна Надія Корніюк у грудні стала переможцем чемпіонату України з тхеквондо у своїй віковій категорії. У вересні вона разом із ще двома рівненськими спортсменами представлятиме Україну на чемпіонаті Європи.

«Інколи до мене приходять батьки з проханням допомогти з їхніми важкими дітьми, які перебувають під впливом вулиці, — розповідає дільничний. — Я їм раджу залучати дітей до спорту, приводити їх до нашого клубу. Тоді у них не буде часу тинятися вулицями. До того ж, спорт — це здоров’я».

Тамара ЛИСЕНКО, начальник СЗГ УМВСУ у Рівненській області, підполковник міліції.

 

Фото автора.