10 лютого Приморський районний суд міста Одеси під головуванням судді Олексія Краплі почав розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього народного депутата Ігоря Маркова у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Маркову інкримінують організацію й побиття учасників пікету проти установлення пам’ятника Катерині ІІ в Одесі, 2007 року.
Суд відхилив клопотання адвокатів колишнього народного обранця про зміну йому запобіжного заходу. Його перебування в слідчому ізоляторі №21 в Одесі продовжено до 13 березня. Адвокат підозрюваного Олександр Казарновський повідомив, що народні депутати Олександр Пресман і Віталій Барвіненко готові виступити поручителями і просять суд змінити запобіжний захід Маркову на утримання під домашнім арештом. Суд відхилив це клопотання.
Нагадаємо, що 23 жовтня Печерський райсуд Києва заарештував Ігоря Маркова до 20 грудня 2013 року. 27 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду від 16 грудня, згідно з яким Марков перебуватиме за ґратами до 13 лютого.
18 січня 2014 року колишньому народному депутатові Ігорю Маркову, лідеру партії «Родина», виповнився 41 рік. Поки Марков перебував у в’язниці, у його родині народився четвертий син, хрещеним батьком якого став народний артист Російської Федерації Михайло Пореченков, який спеціально прилетів до Одеси.
Одеса.