Зерно, картопля та інші овочі, а ще м’ясо, молоко, риба, мед, фрукти і навіть лікарські рослини — усе це продукують фермери Рівненщини. В області понад півтисяча фермерських господарств, і саме вони підтримують продовольчу безпеку регіону: на 95 відсотків забезпечують картоплею та іншими овочами, на 70 — м’ясо-молочною продукцією та на 50 — зерном. Крім того, вирощене аграріями Рівненщини закуповують й інші області, розповів голова асоціації фермерів та приватних землевласників області Дмитро Українець. Тож підсумувати, наскільки врожайний був минулий рік, та обговорити з представниками обласної влади актуальні для них питання селяни збираються цього тижня під час зустрічі з головою Рівненської ОДА Василем Берташем.
До речі, такі зустрічі вже стали традиційними. Саме на них фермери діляться тим, що їм болить. Звідси й проекти, покликані зняти та розв’язати порушувані агровиробниками проблеми. Один із таких — «Волинський екологічний продукт», який об’єднав понад тридцять фермерів. Цей бренд створили для того, щоб місцевим аграріями було легше знайти гарантовані ринки збуту: торік овочі, вирощені ними, споживали у школах, дитсадках, медичних і соціальних закладах області, нині вони є в місцевих супермаркетах. Щоб виробники могли продати продукцію без посередників, а покупці придбати її за нижчими цінами, в області час від часу влаштовують сільськогосподарські ярмарки.