Представниця парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Оксана Білозір (на знімку) поінформувала, що під час робочої поїздки на Львівщину взяла участь у нараді з приводу створення сучасного музею, який розповідатиме про життя нашого відомого співвітчизника Ігоря Білозіра. Заклад мають намір відкрити в Радехові, де відомий композитор народився і починав свій творчий шлях.

Про це народний депутат написала на своїй сторінці в Facebook. «Досягли повного порозуміння з головою Радехівської РДА, головою Радехівської районної ради, Радехівським міським головою, — зазначила вона. — Місцева влада виділяє для музею чудове приміщення та сприятиме його облаштуванню. У планах — створити не типовий музей про «історію, яка завершилася», а відтворити унікальний інтерактивний мистецький простір Ігоря Білозіра, потрапивши в який відвідувачі могли б поринути у творчість Ігоря, а ті, хто знав його особисто, долучитися своїми спогадами та коментарями». Для цього планується інсталювати частину інтер’єру квартири, в якій Ігор Білозір жив у Львові, а також частину інтер’єру з його домашньої хати, де він народився.

Також у музеї встановлять символічний рояль, який колись стояв у відомому «George Hotel Lviv», де часто зупинялися митці, історичні постаті та непересічні особистості.

За словами парламентарія, у музеї розмістять екрани, на яких транслюватиметься ватрівська музика, фільми-концерти та хроніко-документальні фільми. Буде також і зручна зала для проведення заходів і тематичних уроків патріотичного виховання.

Вл. інф.