У депутатській фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді заявили, що рішення члена фракції — народного депутата України Дмитра Голубова — взяти на поруки міського голову Одеси Геннадія Труханова, стосовно якого відкрито кримінальну справу, — його особиста ініціатива.

«Фракція Партії «Блок Петра Порошенка» не приймала жодних рішень про взяття на поруки будь-яких осіб, проти яких відкриті кримінальні провадження, і тим більше не делегувала таких повноважень жодному зі своїх членів, — йдеться у заяві фракції БПП.

— Більше того, позиція фракції Партії «Блок Петра Порошенка» залишається непохитною — корупція в Україні має бути подолана на усіх рівнях і члени фракції будуть максимально сприяти правоохоронним органам, судовій гілці влади, щоб усі корупціонери, незалежно, яку посаду вони займають чи до якої політичної сили належать — були притягнуті до відповідальності і понесли відповідне покарання».

У фракції зауважили, що кожен депутат від БПП має свою окрему позицію з будь-яких питань. І водночас нагадали, що свого часу, коли Генеральний прокурор вніс подання на притягнення до кримінальної відповідальності певних народних депутатів, у тому числі, членів нашої фракції, фракція БПП абсолютною більшістю голосів проголосувала за позбавлення недоторканності таких депутатів.

Як повідомлялось, 14 лютого детективи НАБУ та прокурори САП затримали в аеропорту «Бориспіль» міського голову Одеси Геннадія Труханова та ще трьох посадовців Одеської міськради, повідомивши їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.5   ст. 191 КК України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем). Чиновникам інкримінують придбання Одеською міськрадою заводу «Краян» на відкритих торгах за значно завищеною ціною — за 185 мільйонів гривень (і то не весь комплекс, а лише половину його приміщень), тоді як Фонд держмайна України у 2015—2016 роках продав цілісний майновий комплекс заводу «Краян» за 11,5 мільйона гривень.

У свою чергу, Г. Труханов заявив про свою невинуватість, і що не має намірів «ні від кого ховатися». «Всі рішення, прийняті міською радою і виконавчим комітетом, відповідали і відповідають букві закону», — йдеться у заяві одеського міського голови.

Вл. інф.